Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Oproep voor voordracht Four Freedoms Awards

In 2018 worden de Four Freedoms Awards wederom in Middelburg uitgereikt aan personen of organisaties die zich sterk hebben gemaakt voor de Four Freedoms van Franklin Delano Roosevelt. Han Polman, voorzitter van de Roosevelt Foundation en commissaris van de Koning in Zeeland, roept vandaag, 6 januari 2017, iedereen op om een voordracht voor een Four Freedoms Award te doen. Vandaag is het 76 jaar geleden dat president Franklin Delano Roosevelt zijn Four Freedoms speech uitsprak voor het Amerikaanse congres.

Iedereen kan vanaf vandaag een voordracht voor een Four Freedoms Award doen via de website van de Roosevelt Foundation. De voordracht kan tot en met 30 april 2017 ingezonden worden voor de Four Freedoms Awards uitreiking van 2018. De voordracht moet aan een aantal eisen voldoen. Deze kun je op de website van de Roosevelt Foundation vinden. Het bestuur van de Roosevelt Foundation neemt in de periode tussen oktober en december 2017 een besluit over de selectie van de laureaten. De laureaten worden dan op de hoogte gesteld en in overleg met hen wordt een geschikt moment gevonden om de toekenning van de award bekend te maken. De Roosevelt Foundation maakt de namen van de voorgedragen kandidaten niet openbaar.

De Four Freedoms Awards zijn al uitgereikt aan gerenommeerde personen, waaronder Harry S. Truman, H.K.H. Prinses Juliana der Nederlanden, John F. Kennedy, Nelson Mandela, Dalai Lama, Kofi Annan, J. William Fulbright, Arthur Miller, Desmond Tutu, Jimmy Carter, Malala Yousafzai en Angela Merkel. De laureaten die vanaf 1982 hun award in Middelburg in ontvangst namen, kun je vinden op de website van de Roosevelt Foundation.

Franlin Delano Roosevelt spreekt Four Freedoms-speech uit op 6 januari 1941.

Voor meer informatie over de ‘State of the Union’ van 6 januari 1941, waarin Franklin Delano Roosevelt de Four Freedoms benoemde, zie het verhaal Zeeland en de State of the Union van Roosevelt.
Over de relatie van de familie Roosevelt en het Zeeuwse Oud-Vossemeer, zie het verhaal Emigratie vanuit Tholen en Sint-Philipsland.

Gerelateerde verhalen: Emigratie vanuit Tholen en Sint-PhilipslandVier Vrijheden in ZeelandZeeland en de State of the Union van RooseveltFour Freedoms Movement leeft in Zeeland

0 reacties op Oproep voor voordracht Four Freedoms AwardsU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl