Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Activiteit Lezingencyclus Archeologie in Zeeland

  • 27 januari 2017
  • |
  • 725 keer bekeken

Altijd al meer willen weten over archeologische vondsten in Zeeland? Dan kun je in januari en februari aanschuiven bij één of meerdere van de drie lezingen die worden georganiseerd door het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen.

Recente archeologische onderzoeken hebben nieuw licht geworpen op de bestaande wetenschap over de vroegere bewoners van Zeeland. Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen organiseert in het begin van 2017 een lezingencyclus waarbij elk een andere periode centraal zal staan.

De cyclus zal bestaan uit drie lezingen waarbij zal worden ingegaan op Zeeland in de IJzertijd, in de Romeinse tijd en de vroege middeleeuwen. De eerste twee lezingen zullen worden verzorgd door archeoloog Robert van Dierendonck (adviseur archeologie bij Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland) en de derde lezing door archeoloog Pieterjan Deckers (Vrije Universiteit Brussel).

Praktische informatie
Data: vrijdag 27 januari, vrijdag 3 februari en vrijdag 17 februari
Tijd: 16.45-18.45 uur
Plaats: Aula ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg
Deelnamekosten: € 7,00 voor leden KZGW / € 8,50 voor niet-leden
Kaarten zijn aan de deur te koop. Wanneer je een kaartje wilt kopen voor alle drie de lezingen in dit programma, open dan de bijlage voor meer informatie.

Wil je vooraf al meer weten? Lees dan op deze website meer over bijvoorbeeld zoutwinning in de IJzertijd, Romeins Aardenburg of vroegmiddeleeuwse kolonisten in Serooskerke.

Meer informatie

0 reacties op Lezingencyclus Archeologie in ZeelandU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl