Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Activiteit Lezingencyclus 'Geschiedenis van Middelburg'

  • 04 april 2017 tot 16 november 2017
  • |
  • 1174 keer bekeken

In 2017 viert Middelburg 800 jaar stadsrechten. Het oudste overgeleverde stadsrecht dateert uit 1217. De Gemeente Middelburg en vele anderen organiseren in het jubileumjaar 2017 tal van activiteiten. Eén ervan is de uitgave van een boek over 800 jaar stadsgeschiedenis. In acht onderwerpen passeert de bewogen geschiedenis van de Zeeuwse provinciehoofdstad de revue. Hieraan leveren diverse gerenommeerde auteurs een bijdrage.

Een andere activiteit is het organiseren van een lezingencyclus over de geschiedenis van Middelburg. De auteurs van het boek over 800 jaar stadsgeschiedenis (dhr. P. Sijnke, dhr. B. Meijlink, dhr. T. van Gent, dhr. R. Paesie, dhr. W. van den Broeke, mevr. J. Dekker, dhr. J. Zwemer en mevr. K. Heyning) zijn de inleiders van de lezingencyclus ‘Geschiedenis van Middelburg – 800 jaar stad’.

De cyclus bestaat uit acht lezingen waarin de auteurs u aan de hand van thema’s en sprekende gebeurtenissen meenemen op een boeiende reis door de historie van Middelburg. Aan de orde komen: 1. Onder en boven de grond: monumenten, stedenbouw en archeologie; 2. Oorlog en vrede: militaire geschiedenis; 3. Handel overzee: economische geschiedenis; 4. Stedelijke bedrijvigheid in een kustregio: regionale handel; 5. Op het pluche: politieke geschiedenis; 6. Bij leven en welzijn: ‘de staat van het volk’; 7. Geloof en wetenschap, bijgeloof en ongeloof: wetenschaps- en religieuze geschiedenis; 8. Kunst en kunstnijverheid. 

Praktische informatie

Duur: 8 avonden van 19.30 – 21.30 uur
Data: 4 april, 20 april, 16 mei, 8 juni, 12 september, 5 oktober, 24 oktober, 16 november 2017
Locatie: Aula ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg
Kosten: € 10,- per lezing; € 75,- passe-partout voor 8 lezingen
Kaartverkoop: via de Drvkkery, Markt 51 Middelburg of online via www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets.

Wil je vooraf al wat meer lezen over de geschiedenis van Middelburg, dan kan dat bijvoorbeeld met het verhaal Stadhuis van Middelburg op deze website.

Meer informatie

0 reacties op Lezingencyclus 'Geschiedenis van Middelburg'U bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl