Rondleiding Abdij Middelburg

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 11/07/2019 - 11/07/2019

Benieuwd hoe monniken vroeger leefden en wat hen bezighield? Iedere donderdag in de zomermaanden kan er een kijkje worden genomen in het Abdijcomplex in Middelburg onder leiding van een gids.

Tijdens de rondleiding zie je onder meer de Statenzaal en wandel je door de eeuwenoude Kloostergangen naar de idyllische kruidentuin. Ook betreed je de crypte en bekijk je de drie aaneengesloten kerken die onderdeel vormen van het complex. De rondleiding duurt anderhalf uur en eindigt met een bezoek aan de Zeeuwse wandtapijten, de topstukken van het Zeeuws Museum. Ze vertellen over de strijd van de Zeeuwen tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog.

Praktische informatie
De rondleiding in het Abdijcomplex wordt gehouden van 11.15 tot 12.45 uur. De rondleiding start bij de balie van het Zeeuws Museum (gevestigd in het Abdijcomplex). Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle Zeeuwse VVV’s of direct online via de website van de VVV Zeeland. Op de ochtend voorafgaand aan de rondleiding worden de nog beschikbare kaarten verkocht via de balie van het Zeeuws Museum. Maximaal 25 deelnemers per rondleiding.

Prijs rondleiding: € 9,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen van 6 t/m 18 jaar.

Meer informatie