PopMonument Veere / Middelburg

activiteit Erfgoed Zeeland, 15/07/2022 - 16/07/2022

Ga mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en ontmoetingen op historische (onverwachte) locaties. PopMonument doet in Zeeland dit jaar Veere en Middelburg aan.

PopMonument is een culturele ontdekkingsreis door monumentale steden. Bezoekers en bewoners worden uitgenodigd om de rijke geschiedenis van de stad te ontdekken. PopMonument doet dit met een muzikale route door de stad, met bijzondere verhalen, acts, kunst, erfgoed en hedendaagse muziek op onverwachte en unieke historische locaties.

Op vrijdag 15 juli treden Moss, Absynthe Minded, Jimmy Diamond, Dorian Dumont plays Aphex Twin, Fulco en Aafke Romeijn op in Veere. Locaties zijn onder andere de Grote Kerk en de Kleine Kerk, de Vierschaar in het stadhuis en de Beeldenzaal in Museum Veere.

Op zaterdag 16 juli komen MEROL, The Kik, CUT_ x Phasing Waves, Pitou, Douglas Firs, Bert Dockx, Smudged, Anna-Rose-Clayton, The Visual, INNERWOUD, Kenny Anders, Collective Loom en Corinne Heyrman naar Middelburg. De muzikale route voert langs erfgoedlocaties als de Oostkerk, de Zeeuwse Concertzaal, de Engelse Kerk, de Kloostergangen van de Abdij, het Zeeuws Archief en vele andere parels. Beiaardier Janno den Engelsman brengt op het carillon van de Lange Jan een lied van de hoofdact Merol ten gehore.

PopMonument Veere/Middelburg wordt georganiseerd in samenwerking met poppodium De Spot en Erfgoed Zeeland.

Tickets en meer informatie