Open Dag Zeeuws Archief

activiteit Zeeuws Archief, 06/11/2021 - 06/11/2021

‘Verbinding over water’, dat is het thema van de open dag die het Zeeuws Archief op zaterdag 6 november 2021 organiseert. Zeeland is een provincie van verbindingen door dijken, tunnels en bruggen. Dat laten de medewerkers van het Zeeuws Archief graag zien! Ze leiden je rond door de ondergrondse depots en vertellen enthousiast over de Zeelandbrug of de Provinciale Stoombootdienst. En er is nog veel meer te beleven.

Laat je meenemen in de tijd van veerboten en beurtschippers, word verrast door niet eerder vertoond fotomateriaal of ga op zoek naar je voorouders. Neem onder leiding van een van de medewerkers een duik in de ondergrondse depots of bekijk diverse exposities, waaronder de foto-expositie Kom over de brug! in het Archiefcafé. Ook is er een tweedehandsboekenmarkt.

De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met de jaarlijkse Vriendenlezing in de Koorkerk, georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief. De lezing wordt dit jaar gehouden door historicus Martin Bossenbroek. Tijdens de lezing vertelt Bossenbroek hoe hij onderzoek gedaan heeft in diverse archieven voor zijn nieuwe boek De wraak van Diponegoro.

De open dag is gratis toegankelijk (m.u.v. de Vriendenlezing). Het programma is op locatie en voor een gedeelte ook online te volgen. Voor sommige activiteiten is een aanmelding vooraf verplicht. Meer informatie vind je op de website van het Zeeuws Archief.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 6 november 2021
Tijd: 10.00-16.00 uur
Plaats: Zeeuws Archief, locatie Middelburg, Hofplein 16, Middelburg

Meer informatie