Oerjaren Bevelandse pophistorie in De Pit

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 20/10/2020 - 20/10/2020

Dinsdagavond 20 oktober geeft Jan J.B. Kuipers een lezing over de vroege geschiedenis van de popmuziek op de Bevelanden, ruwweg van eind jaren vijftig tot begin jaren zeventig. De avond vindt plaats in Buurthuis De Pit, Appelstraat 2A in Goes. De aanvang is 19:30 uur, de organisatie is in handen van Heemkundige Kring De Bevelanden.

Jan B. Kuipers is auteur van ongeveer 75 boeken en vele honderden bijdragen op het gebied van geschiedenis, archeologie, letteren en popcultuur, maar ook fictie voor volwassenen en kinderen. In 2005/2006 was hij stadsdichter van Middelburg.

Het onderwerp van de lezing bouwt voort op de gegevens in Kuipers’ boek Brommers, gitaren en spandoeken (met bijdragen van Henk Feij en Peter Urbanus) dat in 2005 is verschenen. Maar ook op een artikel van zijn hand in De Spuije (afl. 107, zomer 2019): ”Gelachten dat we hebben…’ Oerjaren van de Bevelandse popcultuur.’

Trefwoorden: Jan Blok, Fats Domino in Goes?, The Shazams, Prins van Oranje, Schuttershof en Uh-hu, Louis Polfliet, de Delta Blues Band, nozems en cafés, herrie in de Zak, een vaantje van een Teenager Festival in Kruiningen in 1961, nog meer bandjes, grote namen die naar de Bevelanden kwamen. Er zijn zelfs enkele geluidsopnamen te beluisteren…

Er mogen 30 mensen in de zaal. Vanwege de coronamaatregelen is aanmelding verplicht via info@hkdebevelanden.nl Er wordt geadviseerd om tijdens de lezing een mondkapje te dragen. 

The Shazams op het bordes van het Goese stadhuis.