Excursie naar het Mijnenmagazijn Veere

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 21/08/2018 - 21/08/2018

Deze zomer biedt Museum Veere de unieke kans om een kijkje te nemen in het Mijnenmagazijn aan de Kanaalweg Oostzijde in Veere. Dit rijksmonument is een zeldzaam overblijfsel uit de Eerste Wereldoorlog.

Zeemijnen worden ook wel tot de moderne vindingen van de Eerste Wereldoorlog gerekend. Het gebruik ervan – toen ‘vespermijnen’ genoemd – kwam in die oorlog pas echt tot ontwikkeling.

Het magazijn was tot de Tweede Wereldoorlog in gebruik bij de Marine voor mijnenopslag. En na de oorlog gebruikte de Marine het voor materiaalopslag. Tegenwoordig staat het pand leeg en zijn er weinig sporen meer van het doel waarvoor het magazijn ooit werd gebouwd. Tijdens de excursie wordt een beeld geschetst van wat de zeemijn in de Eerste Wereldoorlog betekende en zo geprobeerd ook het Mijnenmagazijn een gezicht te geven.

Praktische informatie
De excursie vindt plaats op 21 augustus om 14.00 uur (bij voldoende belangstelling) en duurt ongeveer drie kwartier. Kosten zijn vijf euro per persoon. Belangstellenden kunnen zich uiterlijk tot de zondag voorafgaand aan de excursie opgeven aan de balie van de Schotse Huizen of via telefoonnummer: 0118-501744.

In Museum Veere is tot en met 5 november de tentoonstelling ‘Tussen Hoop en Vrees: Veere en de Groote Oorlog (1914-1918)’ te zien.

Meer informatie