Vaartocht met een hoogaars

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 01/06/2022 - 29/09/2022

Van juni tot en met september  is historisch Veere  van binnen en buiten te ontdekken. Museum Veere organiseert, in samenwerking met de Stichting Behoud Hoogaars, vaartochten op het Veerse Meer. Aan boord van een authentiek Zeeuws zeilschip hoor je de wind, het ruisen van het water om de boeg en is het schilderachtige silhouet van de stad te bewonderen.

Een tocht met een hoogaars over het Veerse Meer is een unieke ervaring. Tijdens de tocht heb je prachtig zicht op Veere en de schipper vertelt over de stad en de bijzondere gebouwen en plekken die vanaf het water zijn te zien. De vaartocht duurt anderhalf uur. Na de tocht is het museum bezoeken.

Meevaren kan van 1 juni tot en met 29 september 2022 op woensdag en donderdag om 12:00 uur en om 14:30 uur. Tickets kosten € 24,-voor volwassenen en € 12,- voor kinderen (0 t/m 18 jaar). Wie een vaarticket heeft, mag gratis tot een maand na datum ook de twee locaties van Museum Veere bezoeken.

Tickets zijn verkrijgbaar bij de balie van Museum Veere in de Schotse Huizen aan de Kaai. Er kan een beperkt aantal mensen mee, reserveren kan via telefoonnummer 0118 501744.