Ronde van Oranjezon

activiteit Stichting Het Zeeuwse Landschap, 22/10/2022 - 22/10/2022

Tijdens deze wandeltocht door dit gevarieerde natuurgebied kom je een aantal posten tegen. Hier hoor, zie, voel en ruik je allerlei leuke wetenswaardigheden uit de natuur. Leuk voor de hele familie!

Bij de post ‘boswachter’ maak je kennis met de boswachter en zijn werkzaamheden. Aan het kanaal staat de post “waterleven”, hier kun je zelf met een schepnet diertjes uit het water vissen. Bij de uilenpost wordt onderzocht wat een uil zoal op het menu heeft staan. En uiteraard gaat één van de posten over herten, want die zijn volop actief in deze tijd van het jaar. Je leer van alles over de planten en libellen in het gebied. Er is zelfs een post die gaat over dode dieren! En er is nog veel meer te ontdekken… Bij iedere post krijg je een stempel op je stempelkaart, die aan het einde ingewisseld kan worden voor een aandenken.

De tocht is ongeveer 4 kilometer en zowel geschikt voor gezinnen met kinderen, als voor volwassenen. Er kan gestart worden tussen 11:00 en 13:30.

Praktische informatie

Datum en tijd: zaterdag 22 oktober 2022, starten tussen 11:00 en 13:30.
Startpunt: Entree van Oranjezon, Koningin Emmaweg 22, Vrouwenpolder.
Kosten: Deelname aan de wandeling kost € 5,- voor volwassenen en €2,5 voor kinderen tot 12 jaar. Voor donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun kinderen is deelname gratis.
Aanmelden: Het is niet nodig om jezelf vooraf aan te melden. Op dag zelf kun je je aanmelden bij de ingang van Oranjezon.

Meer informatie