Oosterschelde in avondsfeer

activiteit Stichting Het Zeeuwse Landschap, 10/09/2021 - 10/09/2021

In het kader van de Oosterscheldeweek organiseert Het Zeeuwse Landschap een nattelaarzentocht achterlangs de Eendenkooi, door de slikken en schorren van Rumoirt, richting de oudste Zeeuwse buitendijkse hollestelle.

Bij avondlicht is de sfeer van de Oosterschelde in zijn kleurschakeringen een bijzondere ervaring. Tijdens de tocht is er uitleg over de historie die zijn sporen heeft nagelaten in het landschap en de natuur die zich in al zijn facetten presenteert. Op de terugweg ervaren we de avondgeluiden vanuit de slikken in de schemering. Iedere deelnemer ontvangt een stok om door en over de modderige kreken dit avontuur aan te gaan. Na afloop is er koffie/thee met kooikersgebakje en een sapje met versnapering voor de kinderen. Er is gelegenheid de expositie in de kooikerswoning te bezoeken en er is een verkoop van biologische producten.

Het is een pittige tocht van circa 2½ uur. De minimumleeftijd voor deelname is 10 jaar en er geldt een maximum van 20 deelnemers. Laarzen en kleding in schutkleuren zijn verplicht.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 10 september 2021
Aanvang: 18.30 uur
Startpunt: Eendenkooi St. Philipsland, Noordweg 51, 4675 RN Sint Philipsland
Kosten: volwassenen € 10,00 p.p., kinderen van 10 tot 14 jaar € 5,00 p.p., donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten op vertoon van hun donateurspas € 7,50 en kinderen €3,50 p.p.
Aanmelden: reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap.

Meer informatie