Oogstdemonstratie met trekpaarden

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 14/08/2018 - 14/08/2018

Op dinsdag 14 augustus vindt in ‘s-Gravenpolder de jaarlijkse oogstdemonstratie plaats van de Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland.

De tarwe wordt met twee zelfbinders gemaaid. De schoven worden op de menwagens geladen. Het dorsen gebeurt met een machine van Oldtimer trekkerclub. Het graan wordt vervolgens in zakken verzameld en op een wagen geladen.
De zomertarwe is geteeld op grond die de stichting in gebruik heeft van Natuurmonumenten. Van deze tarwe wordt Zeeuws vlegelbrood gebakken en vele andere producten. De Zeeuwse Vlegel is aanwezig met een stand, waar je een deel van de producten kunt zien en proeven.

Praktische informatie
Aanvang: 14.00 uur. Opening door de burgemeester van Borsele, de heer G. Dijksterhuis.
Locatie: perceel aan het Groenwegje te ‘s-Gravenpolder. Het perceel is goed bereikbaar. Volg de aanwijsborden en vlaggen. Parkeren wordt ter plaatse aangegeven. Parkeerwachters wijzen een plaatsje toe.
Het terrein ligt pal naast de spoorlijn. Voor het vervoer naar het demonstratieterrein wordt samengewerkt met de Stichting Stoomtrein Goes Borsele. Liefhebbers kunnen in Goes opstappen om 12.00 uur, 14.00 uur of 15.00 uur en om 12.25 uur, 14.25 uur of 15.25 uur uitstappen bij het stationnetje in Langeweegje. Na ongeveer 400 meter terug in de richting van Goes ben je op het demonstratieterrein. Treinen terug naar Goes vertrekken in Langeweegje om 16.01 en 16.30 uur. Op vertoon van het stoomtreinkaartje kun je voor een gereduceerde prijs de oogstdemonstratie bezoeken.

Meer informatie