Nieuwe bijeenkomsten Zeeuwse Erfgoedlijnen

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 02/04/2019 - 05/04/2019

Voor het imago en de marketing van Zeeland wordt erfgoed steeds belangrijker. Erfgoed is niet saai of ‘iets van vroeger’. Het heeft juist alles in zich om gasten en inwoners een unieke en waardevolle beleving te bezorgen. Daarom worden in opdracht van de Provincie Zeeland de Zeeuwse Erfgoedlijnen ontwikkeld.

In november 2018 kwamen ruim 200 toeristische ondernemers, mensen uit het (toeristische) erfgoedveld en beleidsmakers samen tijdens diverse regionale startbijeenkomsten en de Toeristische Ontmoetingsdag. Dat leverde volle zalen en goede gesprekken op. De gedachte dat erfgoed alles in zich heeft om gasten en inwoners een unieke en waardevolle beleving te bezorgen werd door de aanwezigen onderschreven.

De input uit deze bijeenkomsten is gebruikt om ruwe schetsen te maken van negen mogelijke verhaallijnen. We willen nu graag samen met u de vervolgstap maken. Welke verhaallijnen vindt u het belangrijkst en welke kunnen we misschien samenvoegen?

Datum en locatie
Het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers (Provincie Zeeland, Erfgoed Zeeland, Het Zeeuwse Landschap, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, VVV Zeeland, Zeeuws Archief, Zeeuws Museum, ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland), nodigt u daarom van harte uit om actief mee te werken aan de totstandkoming van de Zeeuwse Erfgoedlijnen tijdens één van de volgende bijeenkomsten:

2 april 2019 : Goes – Slot Oostende
3 april 2019 : Middelburg – Zeeuws Museum
4 april 2019 : Sas van Gent – Industrieel Museum Zeeland
5 april 2019 : Zierikzee – Stadhuismuseum

Programma
14.30 uur: Inloop
15.00 uur: Welkom en programma
Door Marc Kocken, sectorhoofd Erfgoed & Publiek, Erfgoed Zeeland
15.10 uur: Smaken verschillen – gastbeleving in Zeeland
Door Erik van den Dobbelsteen, directeur VVV Zeeland
15.30 uur: De Zeeuwse erfgoedlijnen
Door Marc Kocken, sectorhoofd Erfgoed & Publiek, Erfgoed Zeeland
16.00 uur: Interactieve workshop (houd uw smartphone bij de hand!)
16.50 uur: Planning en vervolgafspraken
17.00 uur: Afsluiting en netwerkborrel

Op de website van Zeeuwse Ankers vindt u een toelichting op de concept verhaallijnen en wordt uitgelegd wat er van u wordt verwacht.

Aanmelden