Publicatie verschenen over toeristisch benutten van Zeeuws erfgoed

nieuws Redactie Zeeuwse Ankers, gepubliceerd op

Wat kunnen erfgoed en toerisme voor elkaar betekenen? Hoe kunnen zij van elkaar profiteren? Daarover verscheen op 19 december 2018 een publicatie van het Kenniscentrum Kusttoerisme en de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland.

Erfgoed is verbonden met plekken en draagt daarmee bij aan de identiteit van die plek. Het geeft regio’s een eigen karakter en is dus een belangrijke bouwsteen voor hun onderscheidend vermogen. De vrijetijdssector kan het erfgoed benutten in het vertellen van verhalen en zo de beleving van bezoekers vergroten. Omgekeerd heeft de vrijetijdssector de aanbieders van erfgoed een enorm potentieel aan bezoekers te bieden. Verblijfstoeristen en dagjesmensen zijn zich misschien niet altijd bewust van hun interesse in erfgoed; het is de kunst om hen te verleiden met een verhaal dat aansluit op hun individuele behoeften.

Doel van de publicatie Zeeuws erfgoed toeristisch benutten is om aanbieders van cultuur en erfgoed enerzijds en toerisme en vrije tijd anderzijds te stimuleren om meer met elkaar samen te werken.

Lees de themapublicatie.

 

foto: Mechteld Jansen voor DNA-Beeldbank Laat Zeeland Zien