Nationale Archeologiedagen

activiteit Erfgoed Zeeland, 17/06/2022 - 18/06/2022

Dit jaar vindt alweer de zevende editie van de Nationale Archeologiedagen plaats. Drie dagen lang worden er verschillende activiteiten georganiseerd door heel Nederland. Ook Erfgoed Zeeland doet weer mee en heeft een leuk programma klaarliggen met medewerking van een aantal andere Zeeuwse partijen. Kom op vrijdag 17 juni en op zaterdag 18 juni 2022 kennismaken met de Zeeuwse archeologie!

Op vrijdag 17 juni kun je mee op ontdekkingstocht naar het verdronken dorp Tolsende. Het dorp verdween door stormvloeden in 1530 en 1532 in de golven. De restanten liggen in de huidige Oosterschelde bij Kruiningen. De excursie onder leiding van een archeoloog van Erfgoed Zeeland duurt ongeveer 1,5 uur. Vooraf aanmelden verplicht. Maximaal 50 deelnemers, vol = vol.

Meer informatie en aanmelden excursie Tolsende

Op zaterdag 18 juni beleef je de verschillende kanten van archeologie bij Erfgoed Zeeland. Bezoek de Archeomarkt en ga mee met een rondleiding door het Zeeuws Archeologisch Depot. De rondleiding wordt op meerdere tijdstippen gehouden en duurt ongeveer 45 minuten. Vooraf aanmelden is voor de rondleiding verplicht.

Meer informatie en aanmelden rondleiding depot

Meer informatie