Mallard Mars

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 27/10/2018 - 27/10/2018

De negende editie van de Mallard Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 27 oktober 2018.

De wandeltocht wordt georganiseerd ter herinnering aan de bevrijding van Zuid-Beveland in 1944. Mallard is de codenaam voor de nachtelijke oversteek van het Sloe die Britse troepen van de 156th en 157th Infantry Brigade en Force Troops (“Burnsforce”) van de 52nd (Lowland) Infantry Division maakten om ten zuiden van de Sloedam een bruggenhoofd te vestigen op Walcheren. Deze operatie begon op 2 november en eindigde op 4 november 1944.

Op de dag van de wandeltocht vindt ’s ochtends een sobere maar plechtige herdenking plaats bij de monumenten op de Sloedam. Daar zullen ook enkele kransen worden gelegd.

Deze editie van de Mallard Wandeltocht biedt vier aantrekkelijke routes met afstanden voor zowel de recreatieve wandelaar als voor de wandelaar die een grotere uitdaging zoekt. De jongere deelnemers (<12 jaar) worden met historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht, waarna ze een tocht van zes kilometer afleggen naar het Bevrijdingsmuseum. Om verzekerd te zijn van vervoer is het verstandig je van te voren aan te melden.

Verder zijn er tochten over de volgende afstanden: 13.0 kilometer, 26.5 kilometer en 35.5 kilometer. Die voeren langs landerijen, bunkers en andere historische punten. Op de routekaarten zijn de punten aangegeven die je nog uit de oorlogsjaren kunt herkennen. Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp vormt het start- en eindpunt van de wandeltocht.

Meer informatie