Four Freedoms Meet-Up

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 04/04/2023

Vrijheid kan niet zonder jou! Op dinsdag 4 april kun je als jongere het gesprek over vrijheid aangaan met bekende Nederlandse vrijheidssprekers als Anniek Pheifer, Jeangu Macrooy, Nanoah Struik en Katrien van de Linde. Tijdens de interactieve Meet-up nemen deze vrijheidssprekers je mee in hun betekenis van vrijheid. Dit gaat van thema’s als mensenrechten en gender naar klimaat en het slavernijverleden. 

Niet iedereen leeft in vrijheid. Daarom is het belangrijk om het hier over te hebben. Ruim tachtig jaar geleden sprak de toenmalige president van de Verenigde Staten zijn volk toe voor het jaarlijkse State of the Union Address. Franklin Delano Roosevelt sprak op 6 januari 1941 over vier vrijheden. Hij sprak over de vrijheden die voor iedereen ter wereld zouden moeten gelden: de freedom from fear, freedom from want, freedom of speech & expression en de freedom of worship. 1941 is bijna zo lang geleden dat een grote groep van ons hier waarschijnlijk geen herinnering aan heeft. Toch is deze dag voor ons allemaal van groot belang.

Denk bijvoorbeeld aan de oorlog in Oekraine, of aan gebieden zoals Afghanistan en Palistina en Israel. Ook thema’s als het slavernijverleden spelen nu nog een grote rol in onze samenleving. Laten we daarom in gesprek blijven met elkaar.

Dat doen we bijvoorbeeld door de Four Freedoms Meet-up, die voor het derde jaar op rij wordt georganiseerd door de Roosevelt Foundation en Vrijheidscolleges. Het interactieve gesprek gaat over wat vrijheid voor ons allemaal betekent en hoe jij daaraan bij kunt dragen.

Praktische informatie

Locatie: Stadsschouwburg Middelburg, Molenwater 99, 4331 SG, Middelburg

Programma
12.30 uur – Inloop
13.00 uur – Start Meet-up
14.30 uur – Einde Meet-up
14.30 uur – Start mega-challenge
17.00 uur – Einde

Meer informatie en aanmelden