Erfgoeddag in het Landschap 2018

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 29/09/2018 - 29/09/2018

Op zaterdag 29 september 2018 organiseren stichting Het Zeeuwse Landschap, Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) de jaarlijkse Erfgoeddag in het Landschap bij het Bezoekerscentrum Saeftinghe in Zeeuws-Vlaanderen. Die middag is er van alles te doen en te beleven voor de hele familie.

Een greep uit de activiteiten:

Archeologie in Saeftinghe – Wist je dat er in de middeleeuwen vier dorpjes en een kasteel lagen in Saeftinghe? Wat is daar allemaal van teruggevonden? Archeoloog Hans Jongepier vertelt ‘t.

Schapen op het schor – Schapenmest als exportproduct? Hoe leefde men vroeger met schapen op het schor? Kom het te weten tijdens een bezoek aan de schaapskooi op de Noord.

De ruige dwergvleermuis – Waarom is hij in Saeftinghe? Bioloog Lucien Calle vertelt.

Plantenexcursie: overleven in het zout – Op pad met de gids naar het vrij toegankelijke deel van het schor, waar de zoutplanten groeien, hij vertelt over de strategieën die ze hebben om te overleven in het zout.

Zoemers op het schor – Overleven in een zoute wereld is niet eenvoudig, daar moet je specialist voor zijn. Zoals de schorzijdebij. Wil je weten hoe hoe dit bijzondere bijtje (over)leeft? Ecoloog Erik Speksnijder laat het je zien.

Daarnaast zijn er nog meer activiteiten, verschillende presentaties, kraampjes en een tentoonstelling van oude fruitrassen met determinatie door deskundigen.

Praktische informatie

Datum en tijd: zaterdag 29 september 2018, 11.00-16.30 uur.

Locatie: Bezoekerscentrum Saeftinghe, Emmaweg 4, 4568 PW Nieuw Namen.
(laag water op 29 september 2018 om 12:53 uur)

Voor de meeste activiteiten moet je je aanmelden. Wees er tijdig bij, want er is beperkt plaats en vol=vol!

Meer informatie