Wandelexcursie Waterwinbossen

activiteit Stichting Het Zeeuwse Landschap, 11/07/2023 - 22/08/2023

De bossen van Sint Jansteen zijn onderdeel van de Waterwinbossen in Oost Zeeuws-Vlaanderen. De bossen liggen niet op de zeeklei, maar op kalkarm dekzand. Dat levert – voor Zeeland – bijzondere begroeiing op.

De wandelexcursie van ongeveer 2 uur laat je kennis maken met de rijke geschiedenis en prachtige natuur van de bossen van Sint Jansteen.

Het Zeeuwse Landschap nam in 2009 het beheer van het waterwingebied tussen Clinge en Heikant over van Evides. Het waterwinbedrijf Evides is nog steeds eigenaar; de waterwinningsfunctie bleef behouden en daarnaast zijn natuur- en recreatieve waarden ontwikkeld.

Praktische informatie

Datum: 11 juli en 22 augustus om 14 uur, 28 juli en 9 en 16 augustus om 10 uur.
Kosten: Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Dit bedrag graag contant en gepast betalen aan de gids.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.
Startpunt: De parkeerplaats op de kruising van de Van Hogedorplaan en Gentsevaart in Kapellebrug. De parking ligt naast Leonidas Fleur. Je kunt hier gratis parkeren.

Aanmelden is verplicht en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap.

Meer informatie