Verhalencafé in ’t Kerkje

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 22/11/2018 - 22/11/2018

Dompel onder in het religieuze verleden van Waterlandkerkje en omstreken. Tijdens het verhalencafé kun je jouw verhalen en herinneringen kwijt. Moest je vroeger altijd op zondag mee naar de kerk, in je zondagse goed? Heb je een geloofsovertuiging? Bezoek jij op vakantie altijd de kerkgebouwen van jouw bestemming, omdat je de architectuur zo mooi vind? Heb je huwelijken, dopen of begrafenissen meegemaakt in de kerk? Dan is dit café interessant voor jou!

Op 22 november organiseren Zeeuwse Ankers en de Stichting Hervormde Kerk Waterlandkerkje een verhalencafé. Het verhalencafé zal plaatsvinden in de hervormde kerk van Waterlandkerkje, gebouwd in 1674. Het ‘café’ is geopend vanaf 14.00 uur. Eerst zal dominee Derk Blom het woord nemen en vertellen over de kerk en religie in het algemeen in Waterlandkerkje. Als publiek kun je op het verhaal van de dominee reageren, of je kunt je eigen ervaringen delen met de groep.

Na een korte pauze is de tweede spreker aan de beurt. Kees de Jonge is projectleider bij Rothuizen architecten en gespecialiseerd in het restaureren, verbouwen en herbestemmen van monumentale panden. Hij zal alles vertellen over kerkgebouwen, de architectuur ervan, de positie in het landschap en de betekenis van een kerkgebouw in dorpen. Daarbij kan hij uitweiden over herbestemming van kerkgebouwen, die hun religieuze functie hebben verloren. Dit is een mooie kans om al je architectuur gerelateerde vragen af te vuren op de heer de Jonge of jouw eigen interpretatie van kerkgebouwen te delen met de groep. Wat betekent zo’n kerkgebouw voor jou?

Het verhalencafé vindt plaats aan de Molenstraat 58 in de hervormde kerk in Waterlandkerkje. Het ‘café’ is geopend vanaf 14.00 op 16.00 november. Tijdens het verhalencafé wordt koffie en thee geschonken tegen een kleine vergoeding.

Wil je deze middag bijwonen?

Je kunt je vooraf aanmelden door te mailen naar rjm.van.voren@scez.nl

Aanmelden is niet verplicht, je mag ook gewoon binnenlopen.