Grensparkwandeling

activiteit Stichting Het Zeeuwse Landschap, 09/09/2018

Op de grens van Zeeland en Vlaanderen ontstaat een robuust en uniek grensoverschrijdend natuurgebied: Grenspark Groot Saeftinghe.

Het Zeeuwse Landschap, beheerder van Het Verdronken Land van Saeftinghe, werkt samen met zeven Vlaamse en Nederlandse partners aan de realisatie. Het getijdennatuurgebied omvat straks 4700 hectare unieke natuur, van brakwaterschorrengebieden tot natte weidegebieden.

Het Verdronken Land van Saeftinghe met aangrenzend de natuurontwikkeling in de Hedwige-Prosperpolder, de Prosperpolder-Noord, de Oude Doelpolder en de Nieuwe Arenbergse polder vormen straks een groot aaneengesloten estuarien natuurgebied. De ligging is uniek met de haven als het economische gezicht van de Westerschelde en het grensoverschrijdende natuurgebied als het natuurlijke gezicht. Bezoekers kunnen hier in de nabije toekomst de weidsheid van de Westerscheldenatuur ervaren, het spel van wind en water op de grens van land en zee, en genieten van de prachtige natuur met bijzondere en zeldzame vogels, zoals zeearenden, bruine kiekendief, tureluurs, lepelaars en blauwborsten. Het grenspark groeit daarmee uit tot het grootste brakwaterschorrengebied van West-Europa.

Tijdens deze wandeling door het Grenspark in wording word je door de gids op de hoogte gebracht van de meest recente ontwikkelingen en kunt u genieten van dit nieuwe stuk natuur in wording.

Praktische informatie
Datum en tijd: 9 september 2018, aanvang 13.30 uur.
Aanmelden: reserveren is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 3 dagen van te voren via de website van Het Zeeuwse Landschap.
Startpunt: Infopunt Hedwige-Prosperpolder, Zoeten Berm 6a, 9130 Beveren.
Deelname is gratis.

Meer informatie