Fietsexcursie door Oost-Zeeuws-Vlaanderen

activiteit Stichting Het Zeeuwse Landschap, 22/07/2021 - 22/07/2021

De bossen van Clinge en Sint Jansteen liggen niet op de zeeklei, maar op kalkarm dekzand. Dat levert – voor Zeeland – bijzondere begroeiing op! Een tocht van ongeveer 15 kilometer laat je kennismaken met de rijke geschiedenis en prachtige natuur van Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

Tijdens de 2,5 uur durende fietsexcursie word je op de fiets meegenomen door de bossen van Clinge, Sint Jansteen en door de Wildelanden. Het Zeeuwse Landschap nam in 2009 het beheer van het waterwingebied tussen Clinge en Heikant over van Evides. Het waterwinbedrijf Evides is nog steeds eigenaar; de waterwinningsfunctie bleef behouden en daarnaast zijn natuur- en recreatieve waarden ontwikkeld. Gids Luc Beeckman woont in het gebied en weet alles te vertellen over de waterwinning en de natuur.

Praktische informatie

Datum: donderdag 22 juli 2021
Aanvang: 13.00 uur
Startpunt: Dorpscentrum t’Heike, Julianstraat 3 te Heikant
Kosten: volwassenen: € 4,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,- p.p., donateurs van Het Zeeuwse Landschap gratis met maximaal 3 huisgenoten op vertoon van hun donateurspas

Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap. In verband met corona kunnen maximaal 7 personen deelnemen.

Meer informatie