QR-codes tonen verhalen en video’s op locatie

Zeeuwse Ankers: verhalen die verbinden

Op monumenten, in het cultuurlandschap of bij voorwerpen in musea in Zeeland vind je ankerschildjes met QR-codes. Wat zijn QR-codes en wat kun je ermee?

Ankerschildje Zeeuwse Ankers

Ankerschildje Zeeuwse Ankers.

Wat heb je nodig?

Om QR-codes te kunnen gebruiken, heb je een mobiele telefoon nodig met een camera, toegang tot het internet (op steeds meer plekken kun je gebruik maken van gratis WiFi Zeeland) en software om QR-codes te kunnen scannen. Bij veel smartphones is deze software ingebouwd. Heeft jouw mobiele telefoon dit niet? Dan kun je de software downloaden via de App store, Google play of andere app-winkel op het internet.

Wat is een QR-code?

Een QR-code is te vergelijken met een barcode, die je op producten ziet. Bij QR zijn het geen lijntjes, maar blokjes. Samen vormen die blokjes een code die verwijst naar een verhaal of video op de mobiele website van Zeeuwse Ankers.

Wat kun je ermee?

Start de applicatie en scan de QR-code op het ankerschildje. In de rechterbovenhoek van het schildje geeft een icoon aan of je verbinding krijgt met een verhaal of een video (het downloaden van een video neemt wat meer tijd in beslag). Automatisch kom je op de mobiele website van Zeeuwse Ankers met een interessant verhaal over dat monument, cultuurlandschap of museumvoorwerp. En vanuit die pagina kun je doorsurfen naar andere pagina’s op de mobiele website van Zeeuwse Ankers. Hetzelfde geldt voor de video’s.

Ankerschildje Noordgouwe

Ankerschildje Noordgouwe.

Waar hangen ankerschildjes

De locaties van de ankerschildjes worden op een speciale kaart weergegeven. Je ziet de locaties van ankerschildjes voor een verhaal of een video én de locaties voor ankerplaatsen in verschillende kleuren.