Wandeling Mysterieus Middelburg

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 20/08/2020 - 09/09/2020

Woensdagavond 9 september vindt de eerstvolgende stadswandeling Mysterieus Middelburg plaats onder leiding van schrijver en voormalig stadsdichter Jan J.B. Kuipers. Iedereen kan zich vooraf voor de ‘sinistere vertelwandeling’ aanmelden. De start is om 19:45 uur voor het oude stadhuis (zijde Vleeshal) op de Markt. De duur van de wandeling is twee uur. In verband met de corona-maatregelen wordt met kleinere groepen dan normaal gelopen. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de 1,5 meter afstand!

Meewandelen kost € 12,49 per persoon. Boeken kan direct via jjbkuipers@hotmail.com

De wandelingen met open inschrijving vinden uitsluitend in het voorjaar, de zomer en het vroege najaar plaats. Om teleurstelling te voorkomen, wordt verzocht spoedig in te schrijven. De eerstvolgende en tegelijk laatste ‘open’ wandeling van het seizoen vindt plaats op woensdagavond 30 september.

Voor groepen kan het hele jaar door geboekt worden via jjbkuipers@hotmail.com

Mysterieus Middelburg startte in 2016 als de allereerste Zeeuwse ghostwalk. Sinds de tweede route (in Vlissingen) is gestaakt, is het opnieuw de enige Zeeuwse ghostwalk. De route voert vanaf de Markt door het westen en noordwesten van de binnenstad van Middelburg. Gids Jan vertelt met de nodige kwinkslagen over moordenaars, spoken, arglistige monniken en pestlijders. Over een mirakel op een brug, een berucht bushokje, de vreemde geschiedenis van een schavot en meer. Stokoude geschiedenis en pijnlijk recente verhalen.

Omroep Zeeland berichtte hier over een voorgaande wandeling.

Zwerf ook mee door het labyrint van Middelburgse histories en griezelige volkscultuur! En als u bang bent voor te veel lood in uw schoenen kan de wandeling ook ‘virtueel’ worden uitgevoerd, als lezing met powerpointpresentatie. Voor een aanbod op maat: hmddekker@zeelandnet.nl of jjbkuipers@hotmail.com