Op Klompen Door De Dessa

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 09/09/2021

Studio Immersief brengt een onthutsend oorlogsverhaal naar de Machinefabriek in Vlissingen. Niet het theater zoals mensen dat reeds kennen, maar de bezoeker neemt tijdens deze voorstelling actief deel aan een immersieve en unieke ervaring.

‘Op klompen door de dessa’ is een onderdompeling in het leven van een oud-Indiëganger en vertelt het verhaal over Nederlandse dienstplichtige soldaten die vlak na de Tweede Wereldoorlog in Indonesië werden ingezet om het gezag over de voormalige kolonie Nederlands-Indië te herstellen. Dit optreden mondt uit in een guerrilla-oorlog.

Over de voorstelling

De voorstelling vindt plaats in een immersief theater. Geen theaterstoel waar men in zit, maar de bezoeker loopt rond in een speciaal nagebouwde boerderij. Men ervaart in een driedimensionaal 360 graden decor het verhaal over het onthutsende leven in de tropen. De niet van echt te onderscheiden replica’s van foto’s, dagboeken en brieven – zorgvuldig samengesteld door collectieonderzoekers – zijn aan te raken en vertellen het schokkende verhaal over het leven van de veteraan. ‘Mede door de real-life-gaming elementen is dit een ervaring die je niet wil missen,’ laat producent Danny van Zuijlen weten. ‘Beleef theater zoals je dit nog nooit hebt beleefd.’

Praktische informatie

Datum: donderdag 9 september 2021
Locatie: De Machinefabriek, Vlissingen
Entreeprijs: €22,00 (zonder korting)
Try-out prijs: €17,50
Maximaal 48 personen per ervaring

Meer informatie en tickets