Familiegeschiedenis in de buurt

activiteit Zeeuws Archief, 31/08/2018 - 31/08/2018

Een middag boordevol familiegeschiedenis in het Zeeuws Archief te Middelburg. Het CBG trekt het land in om mensen te inspireren hun eigen familiegeschiedenis te onderzoeken en genealogen een ontmoetingsplek te bieden. Samen met archieven door het hele land organiseert het CBG middagen waarbij familiegeschiedenis en regionale geschiedenis centraal staat. Op vrijdag 31 augustus is het evenement ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ bij het Zeeuws Archief in Middelburg.

Tijdens een middagvullend programma worden bezoekers meegenomen in de wereld van stamboomonderzoek en regionale geschiedenis. Er zijn lezingen, workshops en depotrondleidingen. Zo houdt Lo van Driel een lezing over de ups en downs in het archief en vertelt CBG-onderzoeker Sytske Visscher meer over het genealogisch onderzoek dat het CBG uitvoert voor het televisieprogramma Verborgen verleden.

Ook worden er speciale rondleidingen door het archiefdepot georganiseerd en zijn er workshops waarin CBG-experts je de kneepjes van het vak leren wat betreft stamboomonderzoek en schrijven over familiegeschiedenis. Er zijn speciale ‘tips & tricks’-sessies over WieWasWie en de CBG collectie en er is speciale aandacht voor het project Wat staat daer? Dat is de online oefentool voor het lezen van oude handschriften. Tot slot is er een kleine informatiemarkt waar bezoekers zich kunnen laten informeren over de collectie van het Zeeuws Archief, CBG en WieWasWie en informatie kunnen inwinnen over Wat staat daer? en Gen.magazine.

Praktische informatie

Locatie: Zeeuws Archief (Hofplein 16, 4331 CK Middelburg)
Datum en tijd: Vrijdag 31 augustus, 13.00-17.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
Kosten: € 5,- (gratis voor Vrienden van het CBG en Zeeuws Archief met één introducé)
Aanmelden: verplicht, mail naar communicatie@cbg.nl o.v.v. ‘Zeeuws Archief’ en evt. vriendnummer

Meer informatie