Excursie naar verdronken dorp Tolsende

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 31/08/2019 - 31/08/2019

Waar vroeger een huis stond, komen nu de stenen fundamenten boven het slik van de Oosterschelde uit. Het Zeeuwse dorp Tolsende werd in de 16de eeuw overvallen door het water. Op zaterdag 31 augustus organiseert het Oosterscheldemuseum in Yerseke vanaf 10:00 uur een excursie naar het verdronken dorp Tolsende in de Oosterschelde.

Onder leiding van archeoloog Hans Jongepier (Erfgoed Zeeland) gaan de deelnemers op ontdekkingstocht naar de plaats waar het dorp Tolsende tijdens de stormvloeden van 1530 en 1532 verdween in de golven. Na afloop van de excursie kunnen de deelnemers nagenieten in het Oosterscheldemuseum. Daar is een vaste tentoonstelling over de verdronken dorpen te zien met de vondsten en voorwerpen uit het verdronken land van Zuid-Beveland.

Praktische informatie

Locatie en tijd: Aanvang: 10.00 uur. Na aanmelding ontvangt u nader bericht over programma en plaats van vertrek van het Oosterscheldemuseum.
Kosten: € 8,00 per persoon voor volwassenen, € 4,00 per kind (t/m 12 jaar). De entreeprijs is inclusief een bezoek aan het museum, lunch en koffie en thee.
Aanmelden: Via www.oosterscheldemuseum.nl. Aan de excursie kunnen maximaal 50 personen deelnemen. Vol = vol.
Tip: neem je kaplaarzen mee!