Bewaren voor de eeuwigheid

activiteit Redactie Zeeuwse Ankers, 17/04/2019 - 17/04/2019

Bewaren of weggooien? Het is een vraag van alledag. Sommige objecten en papieren zijn het waard om te bewaren voor de eeuwigheid. Heb jij zo’n bijzonder stuk in jouw persoonlijke archief? Kom er dan over vertellen tijdens het verhalencafé ‘Bewaren voor de eeuwigheid’ in het Zeeuws Archief op 17 april 2019.

Het programma begint om 14.00 in het Archiefcafé van het Zeeuws Archief, Hofplein 16, 4331 CK, Middelburg. We starten met een kop koffie of thee, waarna we bijzondere verhalen gaan delen aan de hand van de persoonlijke archiefstukken. Overtuig het publiek van het feit dat jouw archiefstuk moet worden bewaard voor de eeuwigheid. Ook gaan we met oude Zeeuwse handschriften aan de slag, in een rondje plaatsnamen raden. Leer ten slotte alles over bewaren in het archief, tijdens een optionele rondleiding door de expositie van egodocumenten in het Zeeuws Archief tot 17:00 uur.

Persoonlijk archiefstuk

Wat zou een persoonlijk archiefstuk kunnen zijn? Dat kan variëren van een versje uit je poesiealbum, een foto van je grootouders of een ansichtkaart uit een ver land, tot een bioscoopkaartje van je lievelingsfilm of een flyer van dat ene leuke festival. Het stuk kan 50 of 100 jaar oud zijn, maar het kan ook uit 2019 stammen, bijvoorbeeld het geboortekaartje van je eerste kleinkind. Enige voorwaarde is dat het archiefstuk dat je meeneemt en het verhaal dat erbij hoort voor jou belangrijk zijn om te bewaren.

Vooraf aanmelden is verplicht. Je kunt je aanmelden tot 15 april 2019, via onderstaande button. Let op, het aantal plaatsen voor het bijwonen van dit verhalencafé is beperkt.

Aanmelden

Afbeelding in de banner: Liber amicorum, 1859. Zeeuws Archief, archief familie De Jonge, toegang 99, nr 1007.