Sterrenkijken in de natuur

activiteit Stichting Het Zeeuwse Landschap, 21/01/2023 - 21/01/2023

Bekijk de Waterinbossen eens van een hele andere kant, namelijk door de telescoop. De gidsen van de volkssterrenwacht UGent Armand Pien leren je van alles over de maan, planeten en deepsky objecten. Met een open hemel boven het hoofd en midden in de natuur ga je, met behulp van telescopen, Jupiter met zijn manen en Saturnus met zijn ringen bewonderen.

Je krijgt een overzicht van alle zichtbare sterrenbeelden met onder andere; de Grote Beer, Andromeda, Herculus, Zwaan en Lier. Door de telescoop krijg je enkele deepsky objecten te zien zoals de Ringnevel (planetaire nevel), de Andromedanevel (melkwegstelsel), de bolvormige sterrenhoop in Herculus en de Pleiaden (open sterrenhoop). Dit alles vindt plaats op de natuurlijke akkertjes van Het Zeeuwse Landschap. Ook leuk voor kinderen!

Praktische informatie

Datum: zaterdag 21 januari 2023
Tijd: 20.00 uur
Startpunt: De gidsen van volkssterrenwacht UGent Armand Pien staan voor je klaar op de natuurlijke akkertjes. De akkertjes zijn te vinden langs de Maïsweg bij Sint Jansteen. U kunt (gratis) parkeren in de berm van de Maïsweg en loopt vanaf daar richting De Schommeling. In de bocht van de weg kunt u rechts een onverhard pad op. Aan het einde van het pad is de verzamelplek.
Kosten: volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50 p.p. Dit bedrag graag contant en gepast betalen aan de gids. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen op vertoon van hun donateurspas 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.

Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap.

Meer informatie