Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Crowdfunding Veere in 3D

Het prachtige historische stadje Veere trekt jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers. De kleine straatjes, kades, grachten en vele oude panden nemen je mee naar vroegere tijden. Vanaf de Veerse rede uitkijkend over het Veerse Meer is het niet moeilijk om het beeld van de statige zeilschepen van de Compagnieën weer voor de geest te halen. Toch is er ook heel veel uit het straatbeeld verdwenen en zijn met de tijd ook vele met de Veerse geschiedenis vervlochten verhalen en figuren naar de achtergrond verdwenen. Stichting Delta Cultureel wil deze vergeten historie door middel van een gedetailleerde  3D-animatie weer op een moderne en intrigerende manier terugbrengen.

Kijk mee over vroegere schouders

Deze vorm van visualisatie sluit ook nauw aan bij de belevingswereld van jongeren, een doelgroep die doorgaans slecht bereikt worden als het om historisch erfgoed gaat. De Walcherse Archeologische Dienst en het Zeeuws Archief begeleiden het project.
Reis terug in de tijd en zie het vroegere Campvere uitgroeien tot het machtscentrum van de Van Borsele’s. Kijk mee over de schouder van één van de welgestelde gasten op het illustere kasteel Sandenburgh of loop weer over de imposante verdedigingswerken en bekijk vanaf de statige Montfoortse Toren het komen en gaan van de handelsschepen en walvisvaarders. Maak de Engelse inval in 1809 in de frontlinie mee en beleef hoe de Franse soldaten de stad ombouwen tot een onneembaar bolwerk.

Logo van het project.

'Fly by'-animatie

De steeds sneller ontwikkelende wereld van de Virtual Reality laat toe om verdwenen erfgoed weer tot leven te wekken. De opzet van het project is er dan ook op gericht in eerste instantie een basisbedrag bij elkaar te krijgen om de het oude Veere weer op te bouwen en te laten beleven door middel van een dynamische 'fly-by'- animatie. Deze kan vertoond worden op publieke locaties als het stadhuis, Museum Schotse Huizen of de Grote Kerk Veere. 

Doorontwikkeling

Deze film kan doorontwikkeld worden naar een echte 3D-ervaring waarbij de toeschouwer met behulp van een 3D-bril en speciale projectoren daadwerkelijk wordt meegenomen op een reis door de tijd. In een verdere ontwikkelingsfase zou je zelf op de wandel kunnen gaan door de straten van het oude Veere of de hallen van kasteel Sandenburgh, in gamevorm mee kunnen helpen met het oplossen van Veerse mysteriën of met behulp van GPS-ondersteunde smarttechnology door het huidige Veere kunnen lopen met een oude digitale bril die de situatie van toen laat zien.

Veere in 3D!

Steun of volg het project

De gemeente Veere ondersteunt het project al financieel, maar omdat er bij een dergelijk project veel geld nodig is loopt er vanaf 21 augustus 2017 ook een crowdfundingsactie op www.voorjebuurt.nl/veerein3d Heb je je hart verloren aan het mooie Veere met zijn luisterrijke geschiedenis en droom je ervan dat tot de verbeelding sprekende verleden echt te ervaren? Ben je geboeid door nieuwe technologieën die verhalen van toen vertellen met de middelen van nu? Grijp dan je kans, want nu kan jouw bijdrage er mee voor zorgen dat dit mooie stadje eindelijk weer in volle glorie virtueel wordt heropgebouwd!
Je kunt het project ook volgen op www.facebook.com/veerein3d

Gerelateerde verhalen: De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Veere als militair hospitaalSchandstenen in VeereDe Schotse huizen in VeereStadhuisbeelden van VeereGrote of Onze-Lieve-Vrouwekerk in VeereVerhalen over Veere

0 reacties op Crowdfunding Veere in 3DU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl