Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Terugblik op de Natuurwerkdag 2016 in Zeeland

Dankzij de hulp van 906 Zeeuwen heeft het landschap van Zeeland afgelopen zaterdag weer een opknapbeurt gehad. Op 30 verschillende locaties kon men, samen met de lokale (natuur)verenigingen, aan de slag. De Natuurwerkdag is een succes, dankzij alle vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet voor het behoud en onderhoud van natuur en landschap. In heel Nederland hebben bijna 14.000 mensen gewerkt op 545 locaties.

Natuurwerkdag 2016: Sloeveer (Foto: Stichting Landschapsbeheer Zeeland)

Natuurwerkdag 2016: Hoek (Foto: Stichting Landschapsbeheer Zeeland)

Ondersteuning

Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) ondersteunt de groene vrijwilligers op vele terreinen met kennis, kunde en gereedschappen. Zij zorgt dat de groepen ARBO goedgekeurd gereedschap hebben, zoals ladders, takkenscharen en handschoenen. Verder biedt ze vrijwilligers cursussen aan, o.a. op het gebied van veilig werken.

Natuurwerkdag 2016: Open Duinen (Foto: Stichting Landschapsbeheer Zeeland)

Natuurwerkdag 2016: Waterlandkerkje (Foto: Stichting Landschapsbeheer Zeeland)

Vrijwilligers

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is belangrijk voor het behoud van natuur en landschap. De zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, hagen, boomgaarden en bosjes, komt meer en meer in vrijwilligershanden. De laatste jaren sluiten er steeds vaker bewonersgroepen aan bij de Natuurwerkdag. Zij willen zich inzetten voor het groen in hun eigen omgeving. SLZ is dan regelmatig de schakel tussen bewoners en overheden bij de ontwikkeling en uitvoering van plannen om de groene leefomgeving te herstellen of in te richten.

Natuurwerkdag 2016: Kwadendamme (Foto: Stichting Landschapsbeheer Zeeland)

Natuurwerkdag 2016: Geulse Weel -links- en Kwadendamme -rechts- (Foto: Stichting Landschapsbeheer Zeeland)

2017

Voor diegenen die deze editie gemist hebben: op zaterdag 4 november 2017 (altijd de eerste zaterdag van november) is de volgende Natuurwerkdag. Op www.natuurwerkdag.nl kun je alle informatie vinden. Mocht je vóór die tijd interesse hebben in vrijwilligerswerk in natuur- en landschap, dan kun je terecht op: www.natuurwerkzeeland.nl.

Gerelateerde verhalen: Erfgoed beleven in TruzementNationale Archeologiedagen succes in ZeelandOverweldigende belangstelling voor Open Dag Zeeuws Archief

0 reacties op Terugblik op de Natuurwerkdag 2016 in ZeelandU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl