Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Activiteit Paeremessenmiddag in het muZEEum

  • 21 februari 2018
  • |
  • 463 keer bekeken

Hoewel veel mensen nog zakmessen dragen, zijn ze zelden nog zo mooi als de zakmessen die de boeren en boerenknechten vroeger droegen. Deze paeremessen zijn vernoemd naar het paardje dat vaak in het houtsnijwerk verwerkt was. Ze waren vooral een gebruiksvoorwerp bij allerhande werkzaamheden in het boerenbedrijf, maar zeker ook een pronkstuk.

Tegenwoordig worden er niet veel paeremessen meer gemaakt en zijn er steeds minder mensen die dit vak nog kunnen uitoefenen. Janneke Jacobs is een van de mensen die het kan, en dat doet ze vol passie.
Op woensdag 21 februari 2018 organiseert Zeeuwse Ankers samen met het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen een speciale Paeremessenmiddag. Janneke demonstreert haar werk tijdens de middag, en er is van alles te doen voor ouders en hun kinderen!

Ontwerpwedstrijd

Voor kinderen is er een leuke ontwerpwedstrijd! Hierbij kun je gaan voor een meer traditioneel mesheft met paarden, of er een geheel eigen ontwerp van maken. Er zijn ook leuke kleurplaten om in te kleuren. De ontwerpwedstijd duurt de hele voorjaarsvakantie en ingekleurde kleurplaten kunnen worden ingeleverd bij het muZEEum. De week na de voorjaarsvakantie kiezen we de winnaar, die een heel bijzonder presentje krijgt!

Praktische informatie

Woensdagmiddag 21 februari 2018, 13.00 - 17.00 uur 
Zeeuws maritiem muZEEum, Nieuwendijk 11 in Vlissingen
Kosten: € 10,- voor volwassenen, € 5,- voor kinderen van 4 t/m 17 en gratis voor kinderen jonger dan 4

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed en sluit aan bij het thema voor februari, Duurzaam vakmanschap.

0 reacties op Paeremessenmiddag in het muZEEumU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl