Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Activiteit Erfgoeddag in het Landschap

  • 30 september 2017
  • |
  • 1244 keer bekeken

Op zaterdag 30 september 2017 is het weer zover: dan vindt voor de vierde keer de Erfgoeddag in het Landschap plaats. Dit jaar niet centraal op één locatie, maar op dertien verschillende locaties verspreid over heel Zeeland. De aard en omvang van de activiteiten lopen uiteen per locatie, maar ze zijn nagenoeg alle vrij toegankelijk tussen 13.00 en 17.00 uur.

Op de Erfgoeddag in het Landschap staat de beleving van erfgoed, landschap en natuur centraal. De drie organisatoren van de Erfgoeddag, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, stichting Het Zeeuwse Landschap en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) bieden de bezoekers dan ook een groot scala aan activiteiten aan, waarbij de samenhang tussen erfgoed, landschap en natuur in beeld wordt gebracht en door actieve deelname kan worden ervaren.

Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom om deel te nemen aan het activiteitenprogramma. Afhankelijk van de locatie, zijn er activiteiten voor jong en oud: zo kun je patrijzen spotten in Burghsluis, een tuinwandeling maken op buitenplaats Ter Hooge en een schaapskooi bezoeken in het Verdronken Land van Saeftinghe. Je kunt bunkers uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken in Philippine of een autotocht maken langs nissenhutten rondom Oostburg.

Of, je kunt komen kijken bij één van onze demonstraties, zoals bomen snoeien in de Kleine Loodijkpolder of werken met een zeis bij Hoeve Van der Meulen. Voor kinderen is er een uitdagende speurtocht in en rond de dorpskom van Dreischor, met leuke ontdek- en doe-opdrachten. Tevens zijn er in Dreischor diverse wandelexcursies en een breed scala aan erfgoedactiviteiten, met de dorpsring en Landbouwmuseum Goemanszorg als kernlocaties.

De dertien erfgoedlocaties zijn:

Noord-Zeeland
- ‘Akkerreservaat’ Burghsluis
- Dorpsring en buitengebied Dreischor
- Verborgen buiten Heerlijkheid Oosterland

Midden-Zeeland
- Museum Terra Maris Oostkapelle
- Camping Ons Buiten Oostkapelle
- Buitenplaats Ter Hooge Middelburg
- Hoeve Van der Meulen ’s-Heer Abtskerke
- Boerderij Veldzicht Wolphaartsdijk

Zuid-Zeeland
- Buitengebied Oostburg
- Kleine Loodijkpolder Zuidzande
- Bunkers Olmendijk Philippine
- Zwartenhoekse Zeesluis bij Westdorpe
- Verdronken Land van Saeftinghe

0 reacties op Erfgoeddag in het LandschapU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl