Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Activiteit Middeleeuws Festival Goes

  • 05 juni 2017
  • |
  • 807 keer bekeken

De middeleeuwen hebben een illustere reputatie. Verhalen vertellen ons over de groeiende steden die met vestingwerken werden versterkt en druk werden bezocht door allerlei volk van buitenaf. Op de jaarmarkten werden producten van het omliggende platteland verkocht, evenals vee en andere waren. Andere verhalen vertellen over muziek en de eetgewoonten, of over hoe zo’n stad stonk door het ontbreken van riolering en de vele ziekten die er vrij spel hadden.

Goes kreeg in 1405 stadsrechten en kreeg in 1417 toestemming van Jacoba van Beieren om vestingwerken aan te leggen. Met recht een middeleeuwse stad dus.
Op maandag 5 juni kun je in Goes voor een dag terug naar deze tijd. In en rondom Slot Oostende organiseert Stichting Historisch Slot Oostende leuke activiteiten, zoals boogschieten, een roofvogelshow, historische rondleidingen en middeleeuws eten. En ook degenen die benieuwd zijn naar de bierbrouwerij, worden bediend: Zeeuwse Ankers organiseert mee aan het Vertelcafé Bier in Zeeland, over bierhistorie en bier brouwen.

Praktische informatie

Maandag 5 juni, 11:00-22:00
In en rondom Slot Oostende, Singelstraat 5 in Goes
Entree: gratis*

* met uitzondering van Vertelcafé Bier in Zeeland, historische rondleidingen en het Middeleeuws Banket met Vermaack. Voor het banket kun je je aanmelden via de website van Stichting Historisch Slot Oostende.

Wil je vooraf meer weten over Goes? Lees dan onze verhalen over Goes, Slot Oostende en de vestingwerken in Goes.

Meer informatie

0 reacties op Middeleeuws Festival GoesU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl