Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Activiteit Vertelcafé Bier in Zeeland

  • 05 juni 2017
  • |
  • 938 keer bekeken

Het brouwen en drinken van bier is een eeuwenoud gebruik, en gaat in Zeeland terug tot de late middeleeuwen. Met het verstrijken van de tijd werd bier op steeds grotere schaal geproduceerd: in het begin alleen voor huiselijk gebruik en als kleine bron van inkomsten voor kloosters, maar inmiddels is er op veel plekken een groot aanbod beschikbaar. Een van de nieuwste ontwikkelingen is de opkomst van speciaal bier. Om dieper in te gaan op de geschiedenis van bier in Zeeland organiseert Zeeuwse Ankers samen met Stichting Historisch Slot Oostende een vertelcafé.

Op 5 juni gaat Slot Oostende voor één dag terug naar de middeleeuwen met het Middeleeuws Festival. Er is van alles te zien en te doen, van een boogschietpresentatie tot een roofvogelshow, theater en muziek, middeleeuws eten en historische rondleidingen door het slot.
Op deze dag wordt in de gewelven van het slot café gehouden: op vier tijdstippen en gedurende de dag worden verhalen verteld over het slot, biergeschiedenis en de nieuwe brouwerij.
Biercoach Ariël Meeusen vertelt over het bier van vroeger, zoals het in de periode voor en van het ontstaan van het slot werd gebrouwen en gedronken, en hoe gebruiken hierin verandert zijn gedurende de tijd. Hij vervlecht hierin verwijzingen naar bierbrouwen in andere delen van Zeeland. Jens van Stee, bierbrouwer van Emelisse en de Slot Oostende-bieren, verzorgt een mini-proeverij en vertelt over het brouwen van nu in Slot Oostende.

Praktische informatie

Maandag 5 juni, voor ca. 45 minuten om 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00
Slot Oostende, Singelstraat 5 in Goes
Entree: € 4,00 incl. mini-bierproeverij
Let op: alleen toegankelijk voor personen boven 18 jaar
Koop je ticket hier, in de shop van Slot Oostende of op de dag zelf in de infokraam van het Middeleeuws Festival

Wil je vooraf al meer weten? Lees dan onze verhalen over Slot Oostende en bier brouwen in Zeeland.

Meer informatie

0 reacties op Vertelcafé Bier in ZeelandU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl