Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Activiteit Cursus 'Mijn digitale leven'

  • 20 maart 2017
  • |
  • 810 keer bekeken

Wat doe ik met mijn digitale gegevens? Dat is een veel gestelde vraag tegenwoordig. Het Zeeuws Archief speelt daarop in met een introductiecursus 'Mijn digitale leven - persoonlijke digitale gegevens op orde' waarin kort een aantal thema’s aan de orde komen, zoals: wat is een digitaal archief en wat verstaan we onder digitale gegevens? Hoe beheer ik mijn digitaal archief / digitale gegevens? Wat gebeurt er met mijn gegevens na mijn overlijden of als iemand het overneemt? Voor- en nadelen van werken en bewaren ‘in the cloud’. Waarom zou je informatie die niet digitaal is, toch digitaal maken (door het bijvoorbeeld te scannen)? En waarom zou je dat niet doen?

De cursus is bedoeld voor particulieren, onderzoekers, freelancers, ZZP-ers, ondernemers uit het MKB, projectsecretarissen, secretarissen van een vereniging, enzovoort. De cursist wordt geacht gebruiker te zijn van e-mail, websites, sociale media platforms, mobiele applicaties (of een aantal ervan) en ziet in dat er problemen kunnen ontstaan (of ervaart al problemen) als ze niet goed beheerd worden.

De cursus vormt een introductie op een mogelijke vervolgcursus van een aantal lessen waarin de onderwerpen worden uitgediept.

Docent Chido Houbraken vertelt meer over de cursus in een filmpje van de Zeeuwse Volksuniversiteit.

Praktische informatie
Docent: dhr. C.I.L. Houbraken
Duur: 1 avond van 19.30 – 21.30 uur
Datum: maandag 20 maart 
Cursusplaats: Zeeuws Archief, Hofplein 16, Middelburg
Cursusgeld: € 25,00 ; Vrienden van het Zeeuws Archief / donateurs ZVU € 22,00
Aanmelden: via aanmeldmeldformulier

Meer informatie

0 reacties op Cursus 'Mijn digitale leven'U bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl